Коли в кухні все завжди під рукою
Незважаючи на технічний прогрес останніх десятиліть, робота на кухні залишається ручною працею. Дослідження показали, що при невдалому облаштуванні кухні за день можна набігати по ній декілька кілометрів з нескінченними поверненнями до одного і того ж робочого місця з безліччю нахилів і присідань, а приготування їжі та миття посуду може тривати годинами! Якщо боротися із зайвою вагою, то це, може й непогано. Але погодьтеся, кухня – не найприємніший спортзал.
Експерименти показали, що завдяки розумному плануванню кухні можна заощадити до 60% шляху і 30% часу. Ми вже писали про основні способи планування кухні, розстановки обладнання. У цій статті ми познайомимо вас з сучасними методами раціонального розміщення кухонного приладдя, що також значно економить наші зусилля і час.
Сказане відноситься не тільки до компактних кухнями. Великі розміри приміщення для кухні теж створюють проблеми. У широких кухнях відстань між предметами може бути настільки значним, що господарі змушені здійснювати досить обтяжлива пересування між плитою, мийкою, холодильником і обіднім столом. Часто, купивши багатосекційний гарнітур, доводиться все одно пересуватися по кухні так, щоб нічого не зачепити і не перекинути. Гроші витрачені на непотрібні метри шаф, а зручності немає, як і не було. У дійсності заставою затишку комфорту служить розумне ставлення до кожного квадратного сантиметра, до чого давно прагне весь цивілізований світ, створюючи нові матеріали і технології. Прислухаючись до порад фахівців з ергономіки, провідні виробники світу вдаються до все більш цікавим рішенням, що допомагає максимально задіяти простір кухні.
Перш за все професіонали радять нам дотримуватися послідовності робочих місць відповідно до технології приготування їжі: 1. холодильник, розташований в зоні зберігання продуктів; 2. робоче місце для попереднього чищення продуктів; 3. мийка продукту, в цій зоні розташований контейнер для відходів; 4 остаточне оброблення продукту, різка, шинкування і т.п.; 5.тепловая обробка їжі, варіння, 6. сервіровка готового продукту.
Дослідження показали, що тільки 20% людей зберігають все необхідне на кухні. Навіть такі речі, які завжди повинні бути під рукою, – тарілки, чашки, каструлі, виделки, ніжки, електричні прилади харчування зберігають у вільному додатковому місці. Всякі дрібниці, часто необхідні на кухні: клей, скотч, ножиці, запальнички – часто змушені зберігати по всій квартирі, постійно втрачаючи в самий невідповідний момент. Розумна внутрішня начинка сучасних кухонних меблів від кращих виробників дозволяє все розставити по місцях, економить час і зусилля господарів. Завдяки цьому можна використовувати 99,9% об’єму внутрішнього простору гарнітура.
Сторінки: 1 2