_

Коли в кухні все завжди під рукою

Автор: admin | Кухонні меблі | 25 Сер 2000 08:15

Незважаючи на технічний прогрес останніх десятиліть, робота на кухні залишається ручною працею. Дослідження показали, що при невдалому облаштуванні кухні за день можна набігати по ній декілька кілометрів з нескінченними поверненнями до одного і того ж робочого місця з безліччю нахилів і присідань, а приготування їжі та миття посуду може тривати годинами! Якщо боротися із зайвою вагою, то це, може й непогано. Але погодьтеся, кухня – не найприємніший спортзал.

Експерименти показали, що завдяки розумному плануванню кухні можна заощадити до 60% шляху і 30% часу. Ми вже писали про основні способи планування кухні, розстановки обладнання. У цій статті ми познайомимо вас з сучасними методами раціонального розміщення кухонного приладдя, що також значно економить наші зусилля і час.

Сказане відноситься не тільки до компактних кухнями. Великі розміри приміщення для кухні теж створюють проблеми. У широких кухнях відстань між предметами може бути настільки значним, що господарі змушені здійснювати досить обтяжлива пересування між плитою, мийкою, холодильником і обіднім столом. Часто, купивши багатосекційний гарнітур, доводиться все одно пересуватися по кухні так, щоб нічого не зачепити і не перекинути. Гроші витрачені на непотрібні метри шаф, а зручності немає, як і не було. У дійсності заставою затишку комфорту служить розумне ставлення до кожного квадратного сантиметра, до чого давно прагне весь цивілізований світ, створюючи нові матеріали і технології. Прислухаючись до порад фахівців з ергономіки, провідні виробники світу вдаються до все більш цікавим рішенням, що допомагає максимально задіяти простір кухні.

Перш за все професіонали радять нам дотримуватися послідовності робочих місць відповідно до технології приготування їжі: 1. холодильник, розташований в зоні зберігання продуктів; 2. робоче місце для попереднього чищення продуктів; 3. мийка продукту, в цій зоні розташований контейнер для відходів; 4 остаточне оброблення продукту, різка, шинкування і т.п.; 5.тепловая обробка їжі, варіння, 6. сервіровка готового продукту.

Дослідження показали, що тільки 20% людей зберігають все необхідне на кухні. Навіть такі речі, які завжди повинні бути під рукою, – тарілки, чашки, каструлі, виделки, ніжки, електричні прилади харчування зберігають у вільному додатковому місці. Всякі дрібниці, часто необхідні на кухні: клей, скотч, ножиці, запальнички – часто змушені зберігати по всій квартирі, постійно втрачаючи в самий невідповідний момент. Розумна внутрішня начинка сучасних кухонних меблів від кращих виробників дозволяє все розставити по місцях, економить час і зусилля господарів. Завдяки цьому можна використовувати 99,9% об’єму внутрішнього простору гарнітура.

  1. Дизайн кухні – красиво і зручно
  2. Меблі для кухні в стилі хай-тек
  3. Кухні на замовлення – як правильно вибрати
  4. Кухонні гарнітури
  5. Відкрите планування сучасних кухонь

Отзывов нет

Комментариев пока нет.

RSS-лента комментариев.

К сожалению, отзывы пока закрыты.

Інші меблі

Вікна

Виставки

Загальне

Кухонні меблі

М\'які меблі

Офісні меблі

Поради

Спальна кімната